pirmdiena, 2013. gada 27. maijs

Telomērus pagarinoši kosmētiskie līdzekļi no ATACHE Laboratories


Jaunākie pētījumi kosmetoloģijā iet līdzi laikam. 21. gadsimta aktualitāte ir telomēri un pētījumi par un ap tiem. Arī ATACHE Laboratories ir viekuši plašus un apjomīgus pētījumus, kuru rezultātā ir tapusi jaunā EXCELLENCE kosmētisko līdzekļu līnija, kas iekļauj 3 produktus klientiem ikdienai, mājas lietošanai un kompleksu sejas kopšanas procedūru profesionālai lietošanai skaistumkopšanas salonā, kas sastāv no 6 komponentiem un iekļaut 2 masāžas tehnikas.

Kas ir telomēri?

Telomēri ir specializēti nukleoproteīnu kompleksi hromosomu nobeigumi, kuriem ir svarīga funkcija hromosomu aizsardzībā, replikācijā (DNS molekulas dubultošanās specifisku fermentu klātbūtnē; nodrošina ģenētiskās informācijas saglabāšanos un pāriešanu nākamajās paaudzēs) un hromosomu nobeigumu stabilizācijā. Telomēri nosaka mūsu šūnu bioloģisko vecumu, no brīža, kad mēs ierodamies šajā pasaulē telomēri sāk saīsināties.
Jau šodien ir pierādīts, ka telomēru sairšanas procesu var samazināt un pēc gadiem 20, kā liecina jaunākie pētījumi, mēs pilnībā varēsim kontrolēt telomerāzes producēšanos. Lai palīdzētu saviem telomēriem atjaunoties, ir lietas, ko varam darīt jau šodien!

  • 20 minūšu intensīva aerobikas nodarbība, skriešana, velonodarbība vai peldēšana. Saskaņā ar ASV zinātnieku pētījumiem, šādas nodarbības mazina iekaisuma riskus organismā.
  • Ikdienas pārtikā ieteicams lietot dzīvnieku izcelsmes olbaltumvielas, kas atrodamas zivīs, mājputnu un liellopa gaļā, kā arī krietnu devu augļu un dārzeņu. Tādā rezultātā organismā būs pietiekami daudz šķiedrvielu, lai uzturētu organisma veselību. 
  • Neļaujiet savam organismam pakļauties stresa situācijām. Šis ir viens no organismā notiekošajiem procesiem, kas ļoti saīsina telomērus.
  • Omega-3 neaizvietojamās taukskābes sekmēs telomerāzes procesu. 5 gadus ilgstošā pētījumā, kurā piedalījās 500 brīvprātīgo, viņu ikdienas pārtikas devai tika pievienoti 6 grami zivju eļļas, kas satur omega-3. Rezultātā telomēru garums bija lielāks par tiem pētījuma dalībniekiem, kuri ikdienā nelietoja omega-3 papildus devu.

Skaistumkopšanā ATACHE Laboratories ir izstrādājuši pētījumus par aktīvajām sastāvdaļām, kas aktivizē telomerāzes produkciju trīs slāņos – gan šūnas iekšpusē, gan ārpusšūnas matricā, gan dermas augšējā slānī.

Aktīvās sastāvdaļas, kas sekmē telomerāzi šūnas iekšpusē:

Vitasource™ - ekstrakts no Baikāla ķiverenes (Scutellaria Bacalensis Georgi) telomerāzes produkcijas aktivators, kavē fibroblastu  novecošanās procesu, sekmē šūnu jaunības atgūšanu, āda kļūst gluda un elastīga.

PHYTESSENCE HOLYHERB™  - svētā auga (Eridictyon Californicum) ekstrakts. Uzlabo un pasargā DNS, izmantojot šūnas funkcijas, kas nodrošina ideālu ģenētisko transmisiju šūnu dalīšanās procesā, tādā veidā paildzinot šūnas dzīves laiku.

Aktīvās sastāvdaļas, kas sekmē telomerāzi ārpusšūnas matricā:

Šķīstošais kolagēns – visizplatītākais un vissvarīgākais ādas saistaudu proteīns. Tas paaugstina ādas tvirtumu un nodrošina augstu mitruma līmeni ādā.
Sojas glikopeptīdi – augtas tīrības kolagēna I sintēzes aktivators, kas paaugstina koncentrāciju ārpusšūnu matricā, padarot ādu gludu, veselīgu un jaunu.
Kaviāra ekstrakts – bagātīgs fosfolipīdu un fosfoproteīnu komplekss, kas stimulē šūnu reģenerāciju, vizuāli uzlabojot ādas toni, tvirtumu un elasticitāti.

Aktīvās sastāvdaļas, kas sekmē telomerāzi epidermas slānī:

Keramīdu komplekss – tonizē un nostiprina ādas lipīdu barjeru, kā rezultātā tiek novērsts mitruma zudumus, sekmējot patīkamu komforta līmeni ādas virskārtā.
Aqua-osmoline™ - attīrīts maizes koka (Ceratonia Siliqua) sēklu ekstrakts, kas ir bagātīgs aminoskābju un peptīdu avots. Uzlabo ādas toni un sekmē normāla mitruma līmeņa uzturēšanu ādā, aktivizējot proteīnu akvaporīna-4  un klaudīna-1 darbību.
Tās ir tikai dažas no aktīvajām sastāvdaļām, kas iekļautas jaunos sejas kopšanas līdzekļos no ATACHE Scientific Cosmetic sērijā EXCELLENCE. Šīs sērijas kosmētiskajos līdzekļos NAV pievienoti PARABĒNI! Arī tā ir 21. gadsimta kosmētikas vērtība.

17. jūnijā Cēsu ielā 31 plkst. 10:00 notiks iepazīšanās ar šo jauno procedūru.


Un nelielai atslodzei, raksta nobeigumā piedāvāju atbildi uz jautājumu:

Vai ir iespējams noteikt telomēru garumu?

Atbilde ir – jā! Protams, tas ir maksas pakalpojums. Anglijā šīs procedūras cena svārstās ap 400 mārciņām, bet Tev, lasītāj, varu piedāvāt iespēju pašam noteik savu organisma vecumu. :)
Atceramies savu gadu skaitu un varam sākt! Atbildi uz jautājumiem un piepluso vai atņem attiecīgo gadu skaitu. Ja gala rezultātā esi jaunāks, kā vēsta ieraksts pasē, tad ar Taviem telomēriem viss ir kārtībā! Galvenais saudzē sevi un savu veselību!

Jautājums
Gadu skaits +/-
Vai tu nodarbojies ar sportu vismaz 45 minūtes 2 līdz 3 reizes  nedēļā?
JĀ – atņem no savu gadu skaita 5 gadus!
Vai Tu ikdienā smēķē?
JĀ +pieskaiti 10 gadus!
Vai Tu katru dienu lieto alkoholiskos dzērienus (kā minumums 2 glāzes)?
JĀ + pieskaiti 7 gadus!
Vai Tu diennaktī guli 7 līdz 9 stundas?
JĀ – atņem 5 gadus!
Vai Tava vidukļa apkārtmērs ir zem 91 cm (vīriešiem), 80 cm (sievietēm)?
JĀ – atņem 5 gadus!
Vai Tu ikdienā lieto vismaz 300mg zivju eļļas?
JĀ – atņem 5 gadus!
Vai Tu ēd ceptu ēdienu vairāk kā divas reizes nedēļā?
JĀ + pieskaiti 3 gadus!
Vienkārši - vai Tu esi laimīgs?
JĀ – atņem 7 gadus!

2 komentāri: