trešdiena, 2013. gada 6. novembris

Rudens, ziemas tendences 2013/14

Rudens ir atnācis ar brāzmainiem vējiem, kailajiem kokiem un tumšajiem vakariem, kurus varam kliedēt ar siltas sveces liesmu. Tik pat siltas un dabiskas ir arī 2013/14 gada sezonas aktualitātes grimā.
Pateicoties mūsu sadarbības partnerei grima māksliniecei un matu sakārtojuma meistarei Sanitai Gaudzējai, ir tapis šis raksts Jums, mīļās lasītājas par un ap 2013/2014 gada tendencēm grimā, apģērbā, stilā un matu sakārtojumā.

Sāksim ar nelielu ieskatu grima virzienos šim gadalaikam

Visa pamatā ir dabiskie toņi, nevajag pārblīvēt savu ādu ar dekoratīvo kosmētiku - dabas skaistums, jaunība, melanholiskie pasteļtoņi un jutekliskums -  vārdi, kas visprecīzāk raksturo šīs sezonas grima tendences.
Bāla āda, kuru tikai nedaudz matē viegls tonālais krēms, gaišas skroptas, kurām tikko jaušami pieskārusies skropstu tuša, bet tajā pašā laikā košums lūpu krāsas izvēlē.

 

Šajā sezonā nenošausim greizi, ja izvēlēsimies klasiski sarkano, gluži kā no Holivudas filmām - jutekliski, pikanti un drosmīgi; vīna sārto (izteikti bordo) - matētu, samtainu, bez mirdzuma. Rudenī nevaram aizmirst arī par rozā - īpaši tas attiecas uz vaigu sārtuma izvēli - maigi rozā tonis padarīs ādu dabiski sārtu, sievišķīgu, maigu.

Ja gribās kaut ko interesantāku, tad droši izmēģini 60to gadu tendences savā meikapā - samtaina āda, koši acu zīmuļi, acu laineris. Nebaidies eksperimentēt ar izteiksmīgām kaķacīm, paceļot acs ārējo kaktiņu ar acu zīmuļa palīdzību, kas Tevī liks pamosties Ēģiptes valdniecei. Vienkāršam un spēcīgam iespaidam. Starp citu, šī bija viena no populārākajām tendencēm Padomju sievietes grimā, vērtības atgriežas.


Pie grima toņiem, kas dominē acu kosmētika var minēt metāliskā spīduma pārstāves (zelts, bronza, varš, sudrabs), kas dos Tavam izskatam aristokrātisku efektu.
Ja metāliskais spīdums nav Tavs, tad var piemeklēt zilo brīnumu  - piesātināti violetu vai zilu krāsu acu plakstiņu akcentēšanai. Koši un drosmīgi.

Ko darīt ar matiem šoziem?

Lūk atbilde - vienkārša, nesamākslota, universāla zirgaste, kas ir dabiski izspūrusi. Tā pat kā grimā, arī matu sakārtojumos dominē vienkāršība un dabiskums.

Gari, veselīgi mirdzoši, gludi vai gluži pretēji dabiski spuraini mati, to visu vari atļauties. Jautrībai vari saveidot gaisīgus viļņus gan lielus, gan mazus, ļaujies brīvam matu kritumam - sapin mitros matos bizi, atraisi, nedaudz uzkasi, iepūt fiksācijai laiku (90to panciskuma stilā) un šīs sezonas hīts ir Tevis pašas izveidots matu sakārtojums.


Protams, viena no tendencēm, kas mūs nepamet arī šajā sezonā ir BIZES - no elegantas, klasiskas līdz dabiski nevīžīgai - Tavas nevainības un maiguma simbols.

Make up ir, mati saveidoti, ko velkam mugurā?

Kā atzīst modes mākslinieki, pēdējās divas sezonas ir ļoti mainīgas un brīžam šķiet, pilnībā iziet no rāmjiem. Pieejams un stilīgs ir gandrīz viss, tikai jāprot to visu sakombinēt un galvenais nepārdozēt!
Apģērba tendences vēsajam un tumšajam laikam 2013/2014 gadā, daži virzieni, kas Tev palīdzēs atrast īsto un vienīgo:
  • dzīvnieku rakstu elementi kombinācijā ar kādu no neitrālajiem toņiem

  • piedurknes 40to gadu stilā - platas, vaļējas
  • zīmulīšsvārki - pieguļoši, ar ādas elementiem un tekstūras audumu
  • kažokādas un, mīļās dāmas, īstas :)
  • mēteļi - audums ar eksperimentiem, iegriezumiem, dažādi silueti, sākot no izteikti pieguļoša un vidukli izceļoša, beidzot ar vieglu un plīvojošu, plecu daļā manāma stingra vīrišķība un izteiksmīgums
  • krāsas - droši nebaidamies kombinēt. Izteiksmīgi zils un sarkans, melno krāsu šajā sezonā aizstāj pelēkā.
  • grandž stils - velc mugurā visu, ko vien vari mājās atrast - ādas, kleita, svārki, mētelis utt. Citi obligāti uz Tevi atskatīsies, drosmīgi un izaicinoši, ne katrs to var atļauties!
  • gluži pretēji, bet arī šosezon aktuāli - 40to gadu sievietes - karavīra sievas tēls - elegance, atturīgums un izteikta, iezīmēta vidukļa līnija

  • apģērbos meklē ziedu uzdrukas lielos, masīvos laukumos, kas pamanāmas un košas, un galvenais daudz
  • aktualitāti nav zaudējis arī maigums - viegls šifons, gaisīga organza gan svārkos, gan blūzītēs. Apvieno to ar kažokādām un esi dīva
  • mēģini iekļaut savā garderobē vīrišķīgumu, nu gluži tādu, it kā Velsas princis ir ieradies spēlēt golfu - rūtis, 40to gadu šarms
  • izteiksmīgi izšuvumi ar zelta, sudraba, bronzas krāsas diegiem, varētu pat teikt karaliskie gliteri - keitās, svārkos, žaketēs un tam visam klāt arī akcenti vai pilnībā darināts tērps no ādas


Ja tam visam pievienojam masīvus un izteiksmīgus aksesuārus, tad bez ievērtības jebkurā sabiedrībā nepaliksim!

Dāmas, lai izdodas sagaidīt šo rudeni un ziemu tieši tādām, kādas Jūs vēlaties būt!

Paldies Sanitai par ideālo ieskatu rudens/ziemas tendencēs. :)

2 komentāri: