trešdiena, 2017. gada 11. janvāris

Sāls lietošanas kosmētiskajās procedūrās

Par sāls labajām īpašībām cilvēkam ir zināms jau sen. Sāls ir neaizvietojams komponents mūsu organismā, kas palīdz šūnām saglabāt optimālo elektrolītu (nātrijs, kālijs u.c.) daudzumu šūnās. 

Sāls nepietiekamība organismā var būtiski ietekmēt visa organisma darbību, radot neatgriezeniskas sekas, piemēram, paaugstinās sirds slimību risks. Sāls ir galvenais komponents gandrīz visiem ēdieniem, bet tik pat labi, to var lietot arī kosmētiskajās procedurās.

Sāls pamatā ir nātrija un hlora apvienojums, vieni no galvenajiem makroelemetiem. Nātrijs nodrošina katras organisma šūnas apvalku caurlaidību, piedaloties citu biloģiski aktīvu vielu trasportēšanā, apgādā muskuļus ar enerģiju u. c. Hlors ir žults, asiņu un kuņģa sulas sastāvā. 

Sāls lietošana skaistumkopšanas procedūrās aizsākās jau Senajā Ēģiptē, arī mūsdienās šis līdzeklis nav izslēgts no sejas un ķermeņa kopšanas koncepcijas.


Kosmētiskās sāls izcelsme ir divējāda - no jūras dzelmēm (to dēvē par jūras sāli) un nogulumiežu veidā no izkaltušām jūrām (akmens sāls). Tieši nogulumiežu sāls satur vairāk mikroelemetu, tai skaitā arī selēnu (antioksidants), kas palēnina ādas novecošanas procesus, paargā ādu no brīvajiem radikāļiem.

Sāls lietošana ļoti populāra ir ķermeņa kopšanas procedūrās:

  • Pīlingos
  • Ietīšanas procedūrās
  • Sāls maisiņu masāžās
  • Detoks procedūrās
  • Antistresa procedūras

Ļoti liela popularitāte mūsdienās ir haloterapijai - ārstēšanas un profilakses metode, kurā netiek izmantotas zāles. Tā radīta, izmantojot mākslīgu mikroklimatu, kura parametri ir tuvi sāls raktuvju parametriem. Šādos apstākļos organisms dabīgā ceļā saņem nepieciešamās vielas, īpaši šī terapija tiek ieteikta cilvēkiem, kam ir problēmas ar elpceļiem.
Vēl viena no procedūrām, kas sniedz labsajūtu ne tikai ķermenim, bet arī garam, ir sāls vannas. Tā ir efektīva detokss procedūra, kuras laikā notiek pilnīga atslābināšanās, samazinās stresa līmenis, organisms tiek attīrīts no toksīniem.

Kādu sāls veidu vislabāk izvēlēties kosmētiskajām procedūrām?



Lai arī kāda veida sāli jūs izvēlaties, tās pamatizcelsme ir un paliek jūra, vai tas nāk no jūras dzelmēm vai tiek savākts kā nogulumiezis. Kosmētiskajām procedūrām var izvēlēties dažādus variantus, bet kā visefektīvākie tie minēti:


  • jūras sāls, kas iegūta Francijā,
  • rozā nogulmiežu sāls, kas iegūta Himalaju kalnos,
  • sāls, kas iegūta raktuvēs Polijā (Bohņa un Velička) visiežāk tiek izmantota detokss un anti-age procedūrās.

Lai arī kādas izcelsmes sāli jūs izmantosies savās procedūrās, iznākums būs pozitīvs un jūsu āda būs jums pateicīga.

3 komentāri:

  1. Re kā! Sāls ir veselīgs, tikai jāprot pielietot! :)

    AtbildētDzēst
  2. Sāls procedūras palīdz iekaisušai ādai?

    AtbildētDzēst
  3. Sāls vispār ir plaši pielietojama veselībai. Un jā, sāls procedūras noņem iekaisumu. Ne velti iesaka sāls vannas un sāls pirtis veselības uzlabošanai.

    AtbildētDzēst