pirmdiena, 2013. gada 13. maijs

Ķermeņa kopšana un gatavošanās vasaras sezonai

Nav jau aiz kalniem saulainas dienas un pludmales sezona. Tātad vēl ir iespēja tikt galā ar tām lietām, kas Tevi neapmierina.
Protams, varam apmeklēt skaistumkopšanas salonu piedāvātās procedūras, kas palīdzēt tikt galā, piemēram, ar celulīta problēmām, bet lai to visu nostiprinātu un iegūtie rezultāti nebūtu uz īsu brīdi, ir jālieto ķermeņa kopšanas līdzekļi mājās. Katrai sievietei ir jārūpējas par savu ādu, tikai tad tā mirdzēs un būs veselīga.
Šajā rakstā sniegšu nelielu ieskatu tajās aktīvajās sastāvdaļās, kas nodrošina koptu un veselīgu ķermeņa ādu.

Kā sejas ādas kopšanā, tā arī ķermeņa ādas kopšanā jāsāk ar attīrīšanu. 

Pēc ilgās ziemas, āda tā vien lūdzas pēc kārtīga pīlinga. Ja ir āda ir blīva un nav izteikti sausa, varam lietot sāls pīlingu, bet maigākai, jutīgākai ādai noderēs cukura pīlings, labākajā varinatā tas ir savienots ar ēteriskajām eļļām, kuras pēc procedūras neradīs sausuma sajūtu.
Pavisam maigam un vieglam pīlingam noderēs dušas gēli ar jojoba pērlītēm un hidrolizētiem sojas proteīniem, kas nodrošinās intensīvu ādas barošanu un aktivizēs vielmaiņu. Ja ir vēlme izabudīt enzīmo pīlingu ķermenim, tad to sastāvā, piemēram, ATACHE laboratorijas ir iekļāvuši papaijas ekstraktu, kas palīdz ādai saglabāt normālu PH līmeni un kam piemīt keratolītiskas īpašības (noloba atmirušanās šūnas, novērš ādas nepilnības, šķīdina starpšūnu "līmi"). Principā enzīmais pīlings ir pīlings, kura sastāvā ir bioloģiski aktīvas vielas - enzīmi, kas piedalās visos šūnu bioķīmiskajos procesos, šeit enzīms ir papaijas ekstraksts, kas darbojas kā keratolītiķis.
Jojobas eļļa intensīvi mīkstinās, mitrinās un baros ķermeņa ādu, tādējādi, padarot to maigu, gludu un tvirtu.
Viena no aktīvajām sastāvdaļām, kas itin bieži tiek izmantota ne tikai ķermeņa kopšanas, bet arī sejas kopšanas produktos ir skvalāns.
Skvalāns ir iegūts no olīveļļas un ir dabīgs ādas mīkstinātājs, kam piemīt ādu mitrinošanas īpašības. Paralēli šīm īpašībām, tieši skvalāns sekmē kosmētisko līdzekļu labāku uzsūkšanos. Tātad, ja Tava krēma sastāvā ir skvalāns, skaistajos tekstos ierakstītais ir garantēts, jo aktīvās sastāvdaļas nokļūs tur, kur tām ir jānokļūst.
Pavisam noderīga un vērtīga lieta ir dižskabārža (fagus sylvatuca) ziedpumpuru ekstrakts, kas iegūts no ziedpumpuriem, tādā veidā saglabājot maksimālu aktivitāti molekulu līmenī, kā rezultātā tiek sekmēts šūnu metabolisms, paātrināts un aktivizēts skābekļa uzņemšanas process ādā un veicināta proteīnu sintēze. Ādā uzņem skābekli un atgūst dzīvīgumu. To var vienkrāši novērto arī pēc savas ikdienas. Ja nedēļas nogali pavadīsi dabā, svaigā gaisā, ādai atgūst veselīgu izskatu.
Ja ir radusies problēma ar lieko svaru un tam visam kā papildinājums ir celulīts, L-karnitīns būs īstā sastāvdaļa, ko meklēt ķermeņa kopšanas produktos. Tieši L-karnitīns šūnu dalīšanās procesā, enerģijas iegūšanai izmanto taukskābes, tādā veidā aktivizējot vielmaiņas procesus. Rezultāts ir tāds - samazinās lokālie taukaudu nogulsnējumi, samazinās apjoms taukaudu šūnās un tiek tonizēta āda celulīta skartajās zonās.
Jūras aļģu ekstrakts ir neizslēdzama sastāvdaļa, ja runājam par ķermeņa kopšanas produktiem, jo šī aktīvā sastāvdaļa nodrošina aktīvāku lipīdu sadalīšanās procesu, samazinot taukaudu apjomus, kā arī sekmē liekā šķidruma atteci.

Ķermeņa kopšanas produktiem mēs tērējam mazāk naudas, tādēļ es ietiktu, pirms kaut ko iegādājies, pārlasi tekstiņu INGREDIENTS divas reizes!

Lai izdodas atrast īsto! :) 




3 komentāri:

  1. Kādas tieši aļģes tiek izmantotas procedūrā?

    AtbildētDzēst
  2. Galvenais par to visu sakt domāt laicīgi, nevis gatavoties vasarai maijā ...

    AtbildētDzēst
  3. Pilnīgi piekrītu katram vārdam!

    AtbildētDzēst