piektdiena, 2013. gada 22. februāris

Sejas kopšana vīriešiem

Februāris ir ļoti īss mēnesis, manuprāt, šis ir laiks, kad gaisā valda mīlestība.
Šodien, mīļās sievietes, iesaku palutināt savas otrās pusītes, kuru āda, tā pat kā mūsējā, prasa īpašu kopšanu. Ir ļoti daudz dzirdēts, ka vīriešu āda ir atšķirīga no sieviešu, tādēļ arī kosmētikas līdzekļi, kas ir piemērtoti mums, ne vienmēr sniegs patiesu komfortu vīriešu ādai.

Kāda tad ir vīriešu āda?

Daži fakti:

  • Vīriešu āda ir par 25% biezāka kā sieviešu āda, līdz ar to tai ir daudz izteiktāks blīvums - jo blīvāka āda, jo sarežģītāk aktīvajām sastāvdaļām, kas iekļautas sejas kopšanas līdzekļos, iekļūt dziļākajos dermas slāņos.
  • Vīriešiem ir daudz izteiktāks kolagēna daudzums āda, kas pilda balsta funkcijas un atbild par ādas izturību, līdz ar to āda noveco lēnāk.
  • Atšķirīgs PH līmenis
  • Daudz izteiksmīgāk rodas ādas apsārtums gan pie fiziskas slodzes, gan ikdienā, jo āda ir labāk apasiņota.
  • Ādā ir vairāk tauku dziederu, kas aktīvi darbojas un nodrošina dabiskās aizsargspējas, bet ikdienas rituāls - skūšanās, šo hidrolipīdu aizsardzību samazina, pakļaujot ādu ārējās vides iedarbībai, palielinot apsārtuma un iekaisuma iespējamību.
  • Vīrieši daudz vairāk svīst, līdz ar to uz ādas var veidoties mikroskopiskas baktērijas, kas aktivizē iekaisuma reakcijas.
  • Vīriešiem (lielākajai daļai) nepatīk uzbāzīgi aromāti sejas kopšanas līdzekļiem, īpaši krēmiem.
Kārtējo reizi pierādās, ka sievietes ir no Venēras un vīrieši no Marsa.
ATACHE kosmētikas izstrādātāji ir radījuši kopšanas līdzekļus, kas piemēroti arī vīriešiem.
Lūk daži labākajos gados esošo vīriešu viedokļi, kas savā ikdienas rituālā ir iekļāvuši ATACHE kosmētiku.
Gatim ir sausa varēt pat teikt, ka jutīga sejas āda. Ziemā bieži vien parādās apsārtumi, ko izraisa sausais gaiss telpās un aukstums, kas nav saudzētājs, atrodoties ārā. Izmēģinot Retinola dienas krēmu, rezultāts bija redzams jau pēc pirmajām 3 dienām - apsārtums pazuda, āda kļuva gluda un patīkami maiga un, kā uzsver pats lietotājs, beidzot ir krēms, kura smarža ir patīkama, precīzāk raksturojot - šķiet, ka smaržo pēc līmes vai špakteles, ļoti labi! Mans deguns jūt liepziedus, bet katram no mums ir sava uztvere. :)
Obligāta lieta, kas jāatceras pie krēmu lietošanas, kuru sastāvā ir retinols (A vitamīns) - tos nedrīkst lietot tūlīt pēc skūšanās, jo šī aktīvā sastāvdaļa ir toksiska un var iekļūt asinsritē. Šī retinola īpašība izslēdz iespēju arī grūtniecēm lietot  krēmus ar izteiktu daudzumu A vitamīna.

Svara zudums, mērķtiecīgas darbības rezultātā ir patīkams ne tikai sievietēm, bet arī vīriešiem. Gints, kurš īsā laika posmā zaudēja aptuveni 25 kg, saskārās ar ļenganas, sagurušas sejas ādas problēmu. Ginta ādai ir raksturīgs sausums ar tendenci uz apsārtumu. Šādam variantam lieliski noder dienas liftinga krēms, kura sastāvā ir lielmolekulāra un mazmolekulāra hiluronskābe, kas nodrošina intensīvu ādas mitrināšanu visos slāņos. Gatuline koncentrāts stimulē ādas dabīgās liftinga īpašības un aktivizē šūnu augšanas procesu. Paralēli visām labajām īpašībām, Gints novērtē arī vieglo krēma tekstūru, kas ļauj tam ātri iesūkties, uz ādas nepaliek taukaina, spīdīga kārtiņa.

ATACHE kosmētiku iesaka lietot arī aktīviem un sportiskiem vīriešiem. Raivis bieži nodarbojas ar sportu un šīs aktivitātes norit svaigā gaisā. Šādā reizē ir būtiski atcerēties pasargāt ādu no ārējās vides radītā kairinājuma - spēcīga saules, auksts vējš, sniegs, lietus u.c. spēj ietekmēt pat visblīvāko ādu. Tad nu palīgā nāk C Vital sērijas sejas krēms ļoti sausai ādai - ziemā un normālai ādai - vasarā. Man patīk, ka ir iespēja izvēlēties, jo, cik esmu novērojis, ziemā nepieciešams daudz bagātīgāks krēms, lai ādu neappūš vējš un neapsaldē lielie mīnusi, vasarā gribās ko vieglāku. 

Tie ir tikai daži ieteikumi, kas varbūt palīdzēs izvēlēties atbilstošāko sejas kopšanas līdzekli vīriešiem.
Ja Tev ir radušies kādi jautājumi, droši vari sazināties ar mūsu kosmetoloģi Ilzi Lieģi, kas palīdzēs izvērtēt ādas stāvokli un ieteiks maksimāli labu un efektīvu kopšanu, jo mūsu vadmotīvs ir GET RESULTS! (sasniegsim rezultātus!).

Lai jauka un izdevusies šī nedēļas nogale - palutināsim viens otru!
Kosmētiku iespējams iegādāties Cēsu ielā 31, salonā Verdi. 

2 komentāri:

  1. Vīriešu kosmētika sanāk ir daudz intensīvāka? Vai to drīkst lietot arī sievietes?

    AtbildētDzēst
  2. Tas jau mārketings, protams, ka var arī sievietes...

    AtbildētDzēst